2012. február 24., péntek

Ismerd meg a Louis Vuitton cipőtervezőjét


Fabrizio Viti-vel az olasz bloggerlány, Chiara Ferragni készített interjút. A Louis Vuitton cipő dizájnere elárulta, hogy cipők iránti szenvedélye az 1960-as évekre vezethető vissza. Azt már korábban megtudtuk, hogy a tervező nagy megszállottja a Barbie babáknak, de most azt is elmesélte, hogy már 4 éves kora óta inspiráló hatással vannak rá a Barbicipők. Azóta persze a cipők iránti érdeklődése tovább fejlődött, de ma is gyakran merít inspirációt a babákból.

Bevallotta, hogy az anyagokhoz kevésbé ért, ezért a cipőkre apró szobrokként tekint és úgy formázza meg őket, mint a tárgyakat. Arra a kérdésre, hogy melyik volt az előző kollekció kedvenc darabja, azt felelte, hogy a "True" nevű lábbeli. A tervező azért is kedveli, mert  karakteres formája és egyszerű designja tökéletesen illik a Louis Vuitton stílushoz. Érdekesség, hogy ez a cipő is először picurka méretben készült és csak akkor fegalmazódott meg benne a gondolat, hogy valódi méretben is megalkotja, mikor már majdnem kész volt az egész kollekció. Az utolsó meetingen vázolta a tervét a tervezőcsapatnak, akiknek természetesen nagyon tetszett. A szezon must have darabját tehát egy barbinak köszönhetjük :)

Az interjú végén a legizgalmasabb alkalmakról beszélt. Számára a bemutatók utáni pillanatok a legjobbak, amikor is mindenki együtt van és tudatosul bennük, hogy ismét 'megcsinálták'.
A luxusmárka legendás szerzeményei mindig is a kívánságlistám elején szerepeltek. Bármi is inspirálja a dizájnert, az igényes kivitelezés és a kivételes minőség sosem hiányzik a kreációiból.

4 megjegyzés:

  1. Oh so sexy shoe!!

    Xo
    meinmode.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Thank you so much! I love the shoes, do you know how much they cost? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Unfortunately I am not sure in it. It is around $960.00

      Törlés