2012. március 9., péntek

Újabb méregdrága Hermés

Azzal már mindenki tisztában lehet mostanra, hogy a francia luxusmárka táskái közel sem az olcsóságról híresek. Nah de 2 MILLIÓ DOLLÁR? Nemrég még a 200 ezer dolláros kiegészítőn háborogtak az emberek, ám a tehetőseket ez sem tántorította el a vásárlástól. Azonban most ennek a rétegnek is mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

A Hermès divatház ezúttal a híres ékszerésszel és cipőtervezővel, Pierre Hardy-nel működött együtt, hogy megalkossa eddigi legdrágább táskáját. Igazából nem is táska, hanem ékszer, hiszen annyira pici, hogy még egy szemüveg is nehezen fér el benne. Anyagát tekintve vörös-arany, amelyet Hardy úgy formált meg, hogy az eredmény megtévesztően hasonlítson a krokodilbőrre. A tervezőnek 2 évébe telt, amíg 4 különböző stílusú extravagáns modellt elkészített. Akad olyan, amelyhez 11 000 gyémántot használt fel.

"Kissé őrültek vagyunk", nyilatkozta Patrick Thomas, a Hermés vezérigazgatója. Szerintem nem kissé! Teljesen elmebeteg gondolat olyan divatholmit gyártani, ami 440 millió forintba kerül. Van olyan elmeháborodott, aki megveszi? És ha igen, mit kezd vele? Henceg vele? Vagy kiállítja egy vitrinben? Eléggé lehangoló az ilyen sznobizmus. Személy szerint, ha valaha is lenne ennyi pénzem, akkor sem vásárolnám meg. Inkább adományoznék!


2 megjegyzés: