2012. március 8., csütörtök

Lélegzetelállító Louis Vuitton show


Egyedülálló bemutatóval kápráztatta el a párizsi divat-hét közönségét a Louis Vuitton. Mindig is csodáltam, ahogy a francia luxusmárka szezonról szezonra túlszárnyalja magát. Ezek a bemutatók valódi  különlegességek, amelyek példátlan módon ötvözik az innovatív megoldásokat a mélyen gyökerező hagyománnyal. Tradícióihoz híven idén is az utazás témakörét járja körül.

A 2012-2013-as őszi/téli női kollekció bemutatóját a Louvre Cour Carré udvarán rendezték meg. Számomra az első pillanatok a legérdekfeszítőbbek, amikor kiderült a bemutató témája. Öt perccel tíz óra után be is gördült egy gőzmozdony a Louis Vuitton képzeletbeli pályaudvarára, elindult a zene és elkezdődött a divatshow. A modellek a régimódi vasúti kocsiról lépkedtek le, nyomukban hordárokkal, akik cipelték utánuk a táskákat. Mintha egy másik korba csöppentünk volna, nagyon fantáziadús elképzelés. Szinte el is felejtkeztem nézni a ruhákat és kiegészítőket. Teljesen magával ragadt.

Pedig a kiegészítőkön is volt mit megcsodálni. Jellegzetes és egyedi kivitelezésű  méretes táskák, szokatlan  nagyméretű kalapok és szemüvegek, magas platformok,  különleges egzotikus anyagok (például kengurubőr). Unalmasnak cseppet sem mondanám. Marc Jacobs sikere nem véletlenül töretlen, immár 15 éve dolgozik együtt a Louis Vuittonnal.

 


Fotók: style.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése