2012. április 17., kedd

H&M és a fenntartható fejlődés

A társadalmi felelősségvállalás egyre fontosabb szerepet játszik a nagy divatházak tevékenységeiben. Ez egy globális harc, ami minden embert érint a Földön. A H&M már korábban is felismerte az ebben rejlő lehetőségeket és idén áprilisban kiadta 10. közleményét ezzel kapcsolatban. A svéd divatház évről évre nagy gondot fordít a környezeti és társadalmi magatartásra.

Én is szívesebben vásárolok olyan terméket, amivel tudom, hogy nemcsak a bevételüket növelem, de valamilyen jó célt is támogatok vele. A H&M élen jár ebben. Példaként említhető, hogy a vállalat organikus pamutot, kendert és újrahasznosított poliésztert használ fel és a farmergyártásnál felhasznált víz mennyiségét is csökkentette. További pozitívum, hogy több, mint 2,3 millió ruhaneműt adományoztak jótékonysági célra.

"Büszkék vagyunk az elmúlt évi eredményeinkre, de szem előtt tartjuk a jövőbeni kihívásokat is. Számos dolog van amire ügyel a szervezet. Nálunk kiemelkedő fontossággal bír a környezetvédelem."- mondta Helena Helmersson, a H&M fenntartható fejlődési részlegének vezetője.

Akit bővebben is érdekel a társaság CSR programja, az nézze meg a videójukat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése