2012. március 10., szombat

Nagy tavaszi kiegészítő mustra I. rész - anyagok, színek, minták, díszítések

Beköszöntött a tavasz, ismét a gardrób mélyére süllyeszthetjük a téli holmikat. Ekkor szokott jönni a vágyakozás, miszerint 'meg kellene újítanom a ruhatáram', néha persze teljesen feleslegesen. A boltok hívogató kirakatai, a tavaszi akciós kuponok, a magazinokban megjelenő cikkek mind-mind fokozzák bennem (bennünk) ezt az érzést. Ha te is felkerekednél egy beszerző túrára, akkor böngészd át a mai napra készített trend áttekintést, amelyből megtudhatod mik az idei napos szezon legfrissebb cipő- és táskatrendjeit. Formákról a HOLNAP olvashattok!

1. Színek:
Neon
Kék, citromsárga, narancssárga, rózsaszín és zöld. Bármi, csak élénk legyen. Keverheted is őket! Idén nincs megkötés, szabad a színkavalkád. Még akkor se mondj le az élénk színekről, ha nem vagy kibékülve a rikító árnyalatokkal. Elég egy apró kiegészítő és máris kizökkent a szürkeségből, ettől még nem lesz kirívó az öltözéked.


Arany és metál
Ha végképp nem kecsegtetnek a feltűnő színárnyalatok, akkor talán másfajta ragyosgást kell keresned. A metál és arany tónusok szinte minden kollekcióban feltűntek. Ideje neked is fényesen ragyognod!
Pasztel
A visszafogott stílus kedvelői is találnak maguknak kiegészítőket a tavaszi kollekciókból. Rengeteg natúr árnyalatú táska és cipő tündökölt a bemutatókon. Nőesek és elegánsak, ezért bármilyen alkalomra tökéletes választás.

2. Minták

Minta zsongás
Nemcsak a színeket lehet halmozni idén, hanem a mintákat is. Kockás, csíkos, pöttyös, virágos, tarka, egyszóval minden. Az állatminták is nagy népszerűségnek örvendenek! Szerencsére az igényes  szafari stílusban.

3. Anyagok

Csipke és fodor 
Szinte minden tervező előtérbe helyezi a nőiességet. Ezt cseppet sem bánom, hiszen nagyon bájosak és rendkívül jól variálhatóak. Bár meg kell jegyeznem ezek az anyagok a ruhákon jobban domináltak, mint a kiegészítőkön.


Áttetsző 
Korábban elképzelhetetlen volt, hogy a strandtáskákon kívül bármilyen szütyőt átlátszóra alkossanak meg. A cipőkről ne is beszéljünk. Korábban már láthattunk pár bevallalós hírességet ilyenekkel, de mostantól már az utca embere is hordhatja ezeket a különlegességeket. A táskáknál a Prada, Oscar de la Renta, Furla és az idei szezonban a Louis Vuitton tervezett átlátszó táskát. 

5. Díszítések

Szegecsek
Táskákon és a cipőkön is megjelenik a népszerű tüskés díszítés. Idén azonban nemcsak a vad stílus kedvelői hordják a szegecsekkel tűzdelt kiegészítőket, hanem bárki, aki egy kis pluszt szeretne vinni az öltözékébe. Érdemes kipróbálni, hiszen az őszi kollekciókban is jelen lesznek.


Fotók: style.com

2 megjegyzés: